Kunstreken 2014

Schilderwedstrijd voor Amateurs ‘KunSTreKen’

Het Pand Grou bestaat 1 jaar en organiseerde de schilderwedstrijd voor amateurs genaamd ‘KunstreKen’. De schilderwedstrijd voor de amateurs werd gehouden van 3-13 april 2014. 87 deelnemers deden mee en hingen verdeeld in Het Pand Grou en bij de winkeliers in het centrum van Grou. Zondag 13 april was de prijsuitreiking samen met de opening van het watersportseizoen. Tjeerd landman, kunstschilder, organiseerde een deskundige vakjury bestaande uit: Sytse Singelsma, Martin Sijbesma, Peter Bax, Gerard Galema. Het jureren was best wel een hele klus, 34 schilderijen hingen in de winkels. Zaterdag kwam burgemeester Crone even om het hoekje kijken tijdens de langste lunch en zei: “ik ben erg onder de indruk wat ik zie, en kom zeker weer terug.”

Koning Willem Alexander was wel een publiekstrekker met aan zijn zijde koningin Maxima. Jammer, maar zij vielen niet in de prijzen. Zondag was Hilma aanwezig in Het Pand Grou. Zij is keramiste en demonstreerde het kleien met de draaischijf. Zij heeft ook keramiek in de winkel. De deelnemers van KunstreKen en de winkeliers zijn erg enthousiast over de opzet van de wedstrijd voor amateurschilders. extra winkelend publiek en allerlei “nieuwe winkels” die gevonden werden.

De hoofdprijs ging naar Mw S.Velstra uit Reduzum met haar schilderij “Bugatti”, 2e prijs ging naar Mw. J.de vries uit leeuwarden met haar schilderij”paarden op Ameland”, 3e prijs ging naar Mw. P. Maas uit Sneek met haar schilderij”kippen”, publieksprijs ging naar Mw. Borger- Visser uit Hurdegaryp met haar schilderij”historie”.

Verder werden er nog 9 prijzen verdeeld, 5 van de vakjury en 4 publiekprijzen bestaande uit tegoedbonnen. De prijsuitreiking werd gedaan door Tjeerd landman met assistentie van de sylkeninginne Thea Andringa en de hofdame Maartje de Goede. De prijswinnaars blijven nog enkele weken hangen in het Pand Grou, zodat iedereen de schilderijen nog kan bewonderen. Hierbij willen de medewerkers van Het Pand Grou iedereen bedanken voor de support, sponsering en de positieve reacties die dit alles teweeg heeft gebracht. We hopen dat we nog even een aanwinst voor Grou kunnen zijn.

Met vriendelijke groet:
Medewerkers www.hetpandgrou.nl

1-bugatti-prijs1

1e prijs Kunstreken 2014